Mina bilder & min blogg

Mitt stora intresse är bilder och med dagens digitala teknik
har det blivit lätt att använda dem på olika sätt.

loading...

Som tonåring fick jag en systemkamera - en Practica med flera olika objektiv - av mina föräldrar. Fåglarna runt knuten blev mina första motiv. Efter några år utvidgades mina motivområden både geografiskt och ämnesmässigt;  Jag reste ut i världen och skildrade huvudsakligen natur och miljö med mina kameror.

Under de senaste tio åren har bildmaterialet breddats än mer med kultur och människor som naturliga inslag i mina bilder. 

2004 skaffade jag en digital systemkamera och mina analoga kameror har vilat sedan dess. Numera äger jag en Canon 40D, en 7D Mark II, en 5D Mark II och tre zoomobjektiv (Canon EF-S 17-85 mm, EF 24-105 mm L och EF 70-300 mm DO) samt ett teleobjektiv (Canon 300 mm/2,8) och ett macroobjektiv (Canon 100/2,8 L). Jag har även en kompakt-kamera av modellen Canon Powershot G10 och en videokamera av märket Canon XM1 samt en HD-videokamera av märket Canon Legria HV 40.

Mexikansk båtnäbb
Skuggan av en kameraman
Får jag följa med dig hem, Jola?
En flock med åsnepingviner intar sina häckningsplatser på ön Cuverville i Antarktis
Min första HDR-bild någonsin (2015-01-09), ett spännande sätt att göra lämpliga bilder på.

Min blogg:

Det finns all anledning att föreslå kommunstyrelsen att man avsätter Vinslövs blomsteräng som ett kommunalt naturreservat. Ett ärende som skulle kunna verkställas inom ett år. Motiven till att skydda området är följande:
1/ En intressant insektsfauna med rödlistade arter som silversmygare, allmän metallvingesvärmare, mindre bastardsvärmare, mindre och rödfläckig blåvinge samt hedsidenbi.
2/ En intressant flora med sällsynta arter som hedblomster, sandvita, blåmunkar, dvärgserradella och gullklöver.

Läs hela inlägget »