Presentation & kontakt

Jag är en flitig dokumentatör, en van resenär och en ofta anlitad föreläsare

Thomas på Antarktis Thomas på Antarktis

Jag är egentligen ingen riktig fotograf, mer en flitig  “dokumentatör”, en van resenär och en ofta anlitad föreläsare sedan drygt femtio år tillbaka i tiden. Att resa - både i Sverige och utomlands - har alltid varit mitt stora intresse. Ett intresse jag delar med hustrun Jola.

Med stor nyfikenhet försöker jag dokumentera naturen, människan och kulturen. Mina intryck redovisar jag ofta i en reseberättelse, i en digital bildvisning eller i en digital videofilm.
Ibland - när andan faller på - nyttjar jag penseln eller ritstiftet för att avbilda något jag sett. I trettionio (39) år har jag tecknat omslaget till “Natur i Göinge”, årsskriften för Göingebygdens Biologiska Förening.
Bilder av olika slag är således en viktig del av mitt liv! 
Knipan - Bucephala clangula på latin - är en av mina favoritfåglar och tillika Hässleholms kommunfågel. 

Clangula betyder just gyllenöga!

Andfågelräkning i Finjasjön
På ett hotell i Zimbabwe
Vinprovning i Alsace

Kontakt
Du når mig på telefon
070-331 61 26
eller e-post
thomas@clangula.se
Vårt fasta nummer (0451-809 81) har upphört!

 

Mina intressen
Förutom resor och fotografering gillar jag att engagera mig i natur- och miljöfrågor, att teck-na, att njuta en god måltid med ett gott vin och att "skåda" fåglar.

Min familj
Jag värderar min familj högt! Min hustru Jola och våra nu utflugna barn Hanna, Linnea och Victor. Och även katterna Sushi, Siam och Gustaf samt papegojan Jakob.

Linnea
Hanna
Victor
Jola
loading...
Jola vid en jättefänkål i Andalusien i maj 2008